Expositie Overzicht

W E E K E N 

Peter B van Houten Peter B van Houten (1943, Amsterdam) studeerde aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij woont en werkt nu alweer zo?n dertig jaar in Friesland. In 2010 realiseerde hij de Foudgumse School: de kleinste noordelijkste academie voor figuratieve schilderkunst. Vanaf 21 september a.s. is in het Admiraliteitshuis te Dokkum de eerste eindexamenpresentatie van zijn studenten te zien, terwijl hijzelf in oktober in Damwâld zijn eigen werk exposeert. Peter B van Houten is alom geprezen om zijn portretschilderen en zijn ?landschappen in beweging?: landschappen die aan het oog voorbijschieten. In Galerie Jan Reinder Adema toont hij een nieuwe serie schilderijen met als thema ?Water?, werk waar het zomerse plezier van afspat! Deze bijzonder expositie is de gehele maand oktober in Damwâld te bezichtigen en wel op: vrijdag: 4 ? 11 ? 18 ? 25 zaterdag 5 ? 12 ? 19 ? 26 Open: 13:30 ? 17:00 uur ( en op afspraak)

 

Jentsje Popma 2013 Jentsje Popma (Zwolle, 1921) volgde de Academie voor beeldende Kunst in Rotterdam en de Rijksacademie in Amsterdam. Hij vervaardigde vele monumentale kunstwerken zoals betonreliŽfs, bouw - keramische reliŽfs, koperplastieken en sgraffito?s, maar ook glas in beton, gezandstraalde ramen en gebrandschilderd glas in lood.

 

aardewerk, glas en schilderkunst In Galerie Jan Reinder Adema in Damwâld is een expositie samengesteld, waarbij meerdere disciplin...

 

Johan Haantjes Johan Haantjes (1943) is autodidact en experimenteert met diverse materialen. Sjoerd de Vries stelde deze verrassende expositie van stillevens samen. Zo geven o.a. zand, jute en papier structuur aan zijn olieverf schilderijen.

 

Terug

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Verder